Friday, April 20, 2012

Beauty: Peelings/Scrubs i ostali trljokožni preparati :)

E pa drage moje, kako ste mi :)
Ovaj post je trebao biti gotov još prije dva dana, ali kad je ovakvo vrijeme, oblačno, kiša, hladno i tmurno... ja  jedva skupim snagu da ujutro ustanem i odem na posao, te da se vratim i skljokam u krevet - sve ostalo iziskuje ogromne količine energije koje tada nemam. Pravi sam meteoropata, pitam se kakva li ću tek biti kad budem imala 60 godina :D

Uglavnom, htjela sam s vama podijeliti nekoliko proizvoda koji su moji must-have u dnevnoj i sedmičnoj njezi lica i tijela - pilinzi. Isprobala sam ih sigurno mali milion... raznih vrsta, oblika, boja, pakiranja, konzistencija, gustoća i sl. Neki su me se više dojmili, neki manje, ovi koje ćete imati priliku vidjeti su moja trenutna ekipa, i savršeno mi odgovaraju za ovo doba godine i trenutno staje moje isušene kože.
Pa, da počnemo...

Prvi na listi su pilinzi za tijelo.
Ova dva su u plastičnim pakiranjima i to su:
LIJEVO: Rose body polish by Anatomicals+asos; DESNO: Swedish Spa exfoliating body scrub by Oriflame
1. The non-sinful skinful Rose Body Polish by Anatomicals+Asos (Bože, koliki naziv, tek sad to primjećujem);

2. Swedish Spa exfoliating body scrub with hydracare by Oriflame
Set piling + krema za tijelo (The non-sinful skinful rose kolekcija by Anatomicals+asos)
Oba su dobra na svoj način... Anatomicals+asos je ponosni predstavnik moje prve porudžbine sa asosa, skoro  je bila akcija gdje je set Piling + Hidratantna krema za tijelo (s mirisom ruže, Anatomicals+asos the non-sinful skinful kolekcija) koštao 4,5 funte (2x250 ml) sa besplatnim shippingom... pa pomislih - zašto da ne?
Set piling + krema za tijelo (The non-sinful skinful rose kolekcija by Anatomicals+asos)

I, nisam se pokajala. Mada, kad sam tek otvorila posudicu - prva reakcija mi je bila: pfff nikad više neću naručiti piling preko neta... izgledao je tako rijedak, kao jako rijedak med, sa nekim sićušnim bijelim mrvicama... i mirisao je na deterdžent za veš :). I mislila sam da nema šanse da on šta ispilingira, pa odlučila da ga ipak mogu koristiti kao piling za ruke umjesto tečnog sapuna... međutim, iznenađenje: u dodiru s vodom, te sitne čestice dođu do izražaja, i obave tako fini, sitni piling (koji, btw, najbolje uklanja odumrle ćelije kože), i poslije njega je koža tako fina i meka, ma divota. Miris je - pa neka kombinacija starinskog mirisa ruže i deterdženta za veš, i mada zvuči grozno, nije tako strašno, miris je dosta blag, i ne osjeti se dugo nakon tuširanja. Krema ima dosta ljepši i suptilniji miris, čista, blaga ruža, i jako je hidratantna, brzo se upija, i koža je poslije nje baš nahranjena i mekana.

Piling iz Oriflame-a je u obliku guste paste, i sasvim je dobar. Platila sam ga na nekom sniženju oko 10 KM čini mi se, pakiranje je od 150 ml, i nemam ništa posebno reći o njemu osim da je jako dobar piling, sviđa mi se što je gust pa se ne rasipa dok ga pokušavate uzeti u ruku, pilingira jako dobro, čestice su srednje veličine, ne grebu, ali nisu ni sitne kao u ovom asos pilingu, i ima dosta blag, ugodan miris - ako budete u prilici, kupite ga.
Ovo je close-up slika da biste bolje vidjeli konzistenciju samih proizvoda:
LIJEVO: Rose body polish by Anatomicals+asos; DESNO: Swedish Spa exfoliating body scrub by Oriflame 
Sljedeća dva su pakovana u tube, i to su ovi kršni momci:
LIJEVO: Planet Spa Thailand Lotus Flower relaxing cleansing body  polish; DESNO: Creme-ol dusch peeling Indian Chai by Balea
3. Planet Spa Thailand Lotus Flower relaxing cleansing body polish by AVON (stvarno, koji je fazon s ovim kilometarskim nazivima pilinga?)
Ovaj peeling ja baš i ne bih nazvala peeling, jer ima dosta rijetke i mekane čestice u sebi, pa je efekat pilingiranja više "reda radi", ali zato miris... o, miriše taaako diivnooo... lotus, rižino mlijeko, neki nježni, delikatni miris koji vam ne znam opisati, ali meni je savršen :). I miris se zadržava dosta dugo na tijelu nakon korištenja. ja ga koristim kao gel za tuširanje, ili kao nježni piling povremeno, kad mi koži baš i ne treba pravo pilingiranje. Koštao je oko 6-7 KM na sniženju, pakiranje od 200 ml.

4. Creme-ol dusch peeling Indian Chai by Balea DM
Ovo je moj The Peeling. :). Odlične je konzistencije, blagog, čajasto-vanilijasto-cimetnog mirisa, ima u sebi i sitnije i krupnije čestice, i baš "pošteno" pilingira, tako da ako vam treba malkice grublji i temeljitiji piling, preporučujem ovaj. Uz to, sadrži i ulja u sebi, pa ako imate normalnu, pa čak i suhu kožu, nakon njega vam uopće ne treba krema za tijelo, jer on ostavlja neki tanki mekani film, pa će vam koža biti kao svila poslije njega ;). Ma kad vam kažem - savršen je. I kako onda da ga ne volite? Nažalost, LE je, pa ako naiđete na njega u svom lokalnom DM-u, naoružajte se zalihama, kao što sam i ja (trenutno imam 3 pakiranja u rezervi) :) Cijena mu je smiješnih 3,45 KM za 200 ml.
LIJEVO: Planet Spa Thailand Lotus Flower relaxing cleansing body  polish; DESNO: Creme-ol dusch peeling Indian Chai by Balea
Ovo je da vidite kako izgledaju kad se razmažu, mada se u ovom Balea uopće ne vide te čestice, jer su u istoj boji - vjerujte mi, ima ih poprilično ;)
Od pilinga za lice, trenutno koristim tri, i to je ovo društvo sa slike:

4. Nivea natural beauty - Beautifying daily peeling (oko 8 KM, 150 ml)
Ovo je jedan jako nježan piling za svakodnevno čišćenje lica, neće vam iritirati kožu, jer su čestice veoma sitne, ali ipak efikasno odstranjuje površinski sloj ćelija, te možete osjetiti kako je koža poslije njegovog korištenja meka i podatna - ja ga koristim na dnevnoj bazi kao gel za čišćenje i piling (2u1), i veoma sam zadovoljna kako očisti lice.

5. Freeman facial gel scrub Raspberry (4 KM, 150 ml, ali mislim da se više ne proizvodi)
I ovaj piling spada u plage, neabrazivne pilinge, ima gelastu strukturu i jako rijetko raspoređene sitne, nježne čestice; i njega koristim svakodnevno kao piling+gel za umivanje. I miriše na maline :). Inače, svi Freeman proizvodi su mi bili fenomenalni, baš mi je žao što su ih povukli iz prodaje. Koristila sam i njihov drugi piling, kremasti, od kajsije i sa česticama košpica kajsije, i on mi je bio savršen. I naravno, kao i sve što je savršeno, prestao se proizvoditi i sad ga više nema nigdje kupiti. Šmrc.

6. Balea Creme peeling sa aloe verom za sve tipove kože (4,5 KM, 75 ml)
Ovaj piling sam kupila na nagovor kolegice s posla, i, iako nisam puno očekivala, jer sam ranije već koristila neki Balea piling za lice, koji je bio tipa "trči, trči, pa mrvica pilinga"... WOW. Ovo je PILING u punom smislu te riječi. Kud on prođe, tu trava više ne raste :D Haha, šala mala, ali zaista nisam još srela piling za lice koji je ovako kremast, gust, čestice su taman veličine, ni presitne, ni prekrupne, uopće ne grebe, već baš onako, pošteno skine onaj odumrli sloj kože, i poslije njega izgledate 3 godine mlađe ;)
Jedina mana mu je miris - ima neki skroz čudan, pomalo gadan miris (možda vama i neće smetati, ali ja imam nekakav jako osjetljiv nosić, kojem sve smeta). Međutim, pošto je toliko dobar, našla sam mu lijeka i za taj nesnosni miris - u tubicu sam ukapala nekoliko kapi organskog, eteričnog ulja od lavande koje sam kupila na moru ove godine. Znate već da lavanda ima blagotvorno djelovanje na kožu - smiruje, čisti, njeguje i obnavlja kožu, a miris lavande djeluje opuštajuće na nervni sistem - pa ima li onda nešto bolje od umivanja ovim pilingom pred spavanje?
Close-up fotke:
Nivea - Freeman - Balea

Nivea - Freeman - Balea (razmazani, da vidite konzistenciju proizvoda i čestice u njemu)
Eto to bi bili moji trenutni pilinzi bez kojih ne mogu da zamislim život... Pišite mi koje pilinge vi koristite, imate li mi preporučiti neki novi koji bih mogla probati?

Čitamo se skoro, i nadam se da će nam više stići pravo proljeće, ovo vrijeme me ubija :/

:)))

16 comments:

  1. jako dugo koristila Freeeman čini mi se od ananasa :) mirišao je odlično i bilo ga je na bacanje :D jednom sam otišla u St i nisam ga ponesla...slom živaca imala a nisam ga mogla naći za kupiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, imam ga i ja još 1/4 pakiranja... ali on je više maska/AHA eksfolijator... i uuuu kako je dobar :)
      Ali nisam ga ovdje stavila jer mi on više spada u maske, a o maskama spremam drugi post ;)
      Imam i od glin ei zobi masku koja je isto super... ma sve je od Freemana biloo super, i još su imali organske, prirodne proizvode, nikad ih prežaliti neću :(

      Delete
    2. Koristila sam i ja taj od ananasa i svideo mi se, dobar mi je bio :)

      Delete
  2. nikad neću prežaliti freemanove maske (s glinom). šteta...

    ReplyDelete
  3. Freeman.... ;(
    Meni je osobno od Afrodite Clean phase Peeling preeeedobar,samo nije za svakodnevnu primjenu već 1-2X tjedno! Miris marelice....mmmmmm...

    ReplyDelete
  4. Trenutno za lice testiram neki 4 u 1 Essence piling/maska/i svasta jos, a za telo koristim Dove, koji mi mirise fantasticno i ima neke malo grublje cestice, sto je meni taman po ukusu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam nikad koristila Dove peelinge, baš ću kupiti jedan prvom prilikom ;)

      Delete
  5. Ja imam neki Freeman od ananasa i baš ću biti tužna kad ga potrošim.
    A na tvoj nagovor sam kupila ovu Indijsko čajnu divotu od Balee i već je volim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelda da je diiivan? :)
      Da, Freeman... eeehhh :tužnouzdiše:

      Delete
  6. jao meni su proizvodi by balea super skroz, i super mi mirisu svi :) trebala bih isprobati i ove :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meni su stvarno odlični, a nisu ni skupi, tako da, i ako ti ne budu odgovarali, nećeš bankrotirati ;)

      Delete
  7. ja sam danas posle citanja tvog posta kupila ovaj balea za lice. razmisljala sam da uzmem i ovaj za telo, ali imam ih previse (ipak omiljeni mi je ovaj ljubicasti avon thailand lotus bla bla), a i nesto mi je drugo skrenulo paznju. Super post, jedva cekam o maskama za lice. Uzivam u tvom blogu, mada sam ti mozda to vec i rekla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Javi kako ti se sviđa ovaj Balein... ako imaš osjetljivu kožu, samo koristi laganiji pritisak, i onda se dobije skroz blagi efekat peelinga ;)
      Drago mi je da ti se sviđa moj blog, samo ti hvali kad god stigneš, ja se neću buniti, obećavam :)))))
      btw, onaj tvoj MIYO lakić je preprepredivan, i tako savršenu nijansu ima... želim ga i ja, znaš li gdje se može kupiti?

      Delete
  8. moram probati ovaj zadnji balea piling za lice :D

    vivo make-up♥mfashionfreak

    ReplyDelete
  9. Da li jos ima da se kupi nivea piling, jer u Srbiji vise ne mogu da ga pronadjem, pa bih ga kupila u Bosni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ja ga viđam u DM-u i CM-u. Ne znam da li su u pitanju zalihe ili se ovdje i dalje uvozi, ali ga u svakom slučaju - ima :)

      Delete