Monday, April 2, 2012

Geeky: Buyincoins, eBay i 15 random geeketerija koje morate imati

I have a confession to make.
I'm a bargainoholic (is that even a word?).
Uglavnom... Volim da kupujem jeftine stvarčice, na sniženjima, akcijama, rasprodajama... a kad vidim natpis "gratis" oči mi zasjaje, zjenice se prošire, srce lupa kao ludo... u biti to je reakcija dugogodišnjeg narkomana kad ugleda 1kg heroina, i onda izgledam ovako nekako
O, da, volim ja i da kupujem luksuzne stvarčice, kvalitetne parfeme, skupe kremice (na odjeću doduše baš i ne volim da trošim previše, ali za dobar kaput, mantil, čizme i džemper - ne žalim), ali nije to isti osjećaj nekako... Kad kupiš parfem od 100 KM npr, super je to osjećaj, luksuz i to sve... ali nekako uvijek ostane da visi pitanje šta si sve mogao drugo da kupiš za te pare. Nije to žaljenje, već jednostavno onako blagi okus gorčine, kao kad popijete tonik Schweppes :).
Ali zato kad kupim 10 sitnih džidža sa eBaya ili neke druge stranice koja se bavi prodajom istih, i potrošim cca 8 dolara - oooooo mojoj sreći tad nema kraja :D. I nema gorčine u grlu, samo beskrajno ushićenje i sreća (to što mi baš i nije trebao USB oil diffuser za aromaterapiju pomoću laptopa - a zar je i bitno, pa koštao je samo 2.79 $). Da, postoji i essential oil diffuser za USB na laptopu. Ne vjerujete?
Dokaz :)
I da, zaista radi, samo što sam se ja pravila pametna (kao i svaka geeketta, jel'te), i pokušala koristiti svoje pravo aromatično ulje umjestog onog koje je stiglo uz njega, pa je ono bilo pregusto i počelo da se lijepi, a ja sam onda taj USB rastavila da ga popravim i očistim, jel'... i onda shvatila da mi je mrsko da ga čistim, pa još uvijek stoji u kutiji sa to-do stvarima i čeka bolje dane :) Ali preuzimam svu krivicu za njegovu sudbinu, da sam ga koristila kako je namijenjeno, još uvijek bi radio.

Ovaj post je ustvari trebao da bude dvije rečenice o nekim zanimljivim stvarčicama na Buyincoins koje su trenutno na akciji, ali krenulo me s ovim geeky stvarčicama pa da završim... Kome je mrsko da čita, informacije o ovoj akciji će biti na samom dnu posta, pa speed-scrollajte :)

Za ostale: sad baš mislim da ne bi bila loša ideja da vam pokažem kakve sam sve gluposti i korisne stvarčice nakupovala zadnjih godina sa neta (odjeća, šminka, i nakit nemaju šta da traže u ovom postu, pa ih zasad preskačemo).
Opet ću staviti slike s neta, samo da se zna :)
I ne, niko me ne plaća da ga hvalim, ovo su samo moja iskustva i proizvodi koje sam kupovala svojim novcem.

  1. Folija za zaštitu tastature za laptop (postoji i za običnu tastaturu) od 15" i 17". Ova stvar je toliko puta spasila moj laptop od kafe, čaja, keksa, špageta bolognese, kokica,  radoznalih kljunova mojih papigica, i čega sve ne, da bez nje više ne mogu da zamislim život. Must have. Nema više mrvica između tipki, tipki koje ne rade jer su se slijepile i sl, samo nalijepite ovo čudo preko tastature, i više uopće ne razmišljate o prašini (ovo baš zuči kao reklama za neki deterdžent LOL).  Cijena: 0,99 $. Free shipping
  2. Dok nisam imala gorespomenutu džidžu, kupila sam mali usisivač za tastaturu - da pokupim sve te mrvice keksa, špageta, i ostalog jel'. OK je džidža, nije baš da vuče kao kućni, ali solidno usisa vašeg metalnog ljubimca. Cijena: 1,99 $. Free shipping
  3. Sad, kad imam ovu foliju, a ne da mi se da odem i operem je vodom i sapunom, te za čišćenje mobitela, daljinskog, zvučnika, čak i ventilatora na laptopu, koristim ovo čudo (moja kolegica ga zove "ljigavac") koje je čak i antibakterijsko i dezinficira (ako ćemo vjerovati Kinezima). Odlična stvar, dopire čak i do mjesta gdje sunce ne sija (pun intended).  Cijena: 2,09 $. Free shipping
  4. A prije nekih godinu dana sam nabavila lampu za laptop za koju ste sigurno već čuli, i koja je odlična stvar kad navečer nešto sitno kuckate a od prejakog svjetla vas bole oči. U iščekivanju boljih vremena kad će svaki laptop imati svijetleću tastaturu, odlična zamjena za noćno svjetlo.  Cijena: 2,28 $. Free shipping
  5. Moj najnoviji ulov (već dugo ga gledam, ali je čak i meni izgledalo pomalo glupavo da ga držim na stolu). Međutim dosadilo mi je piti uvijek ledenu kafu, i - eto ga. USB grijač za kafu/čaj. Bonus funkcionalnost: služi i kao USB hub, jer ima na sebi 4 USB slota. I'm in love <3  Cijena: 2,99 $. Free shipping
  6. Kao i svaka stylish geeketta, volim imati urednu i organiziranu torbicu. I jedan od izuma za koje bih dodijelila Nobelovu nagradu, da se mene pita, je definitivno ovo. Sve svoje potrepštine složite u njega, i kad želite promijeniti torbicu, jednim potezom prenesete ovaj neseserčić, i - to je sve. A da ne spominjem činjenicu da sad napokon u jednom potezu prolanazim ruž, ključeve, mobitel, notes, USB... ma ovo je genijalna stvar. Ovaj sam nosala nekih godinu i po, pa se malo ofucao, sad sam nabavila istu stvar ali u malo drugačijem obliku, i još se navikavam, ali čini mi se da nije praktičan kao onaj prvi, pogotovo ako imate fleksibilnu, vrećastu torbu, Za četvrtaste je odličan. Cijena: 3,88 $. Free shipping (ovaj novi je koštao 1,89 $, shipping je bio 2,49 $)
  7. Čitač micro SD kartica. Sigurno vam se desilo da želite prebaciti slike ili muziku sa mobitela na računar (i obrnuto), a niste imali SD košuljicu. Uz ovaj slatki mali privjesak više nećete imati tih problema :). Cijena: 0,99 $. Free shipping
  8. Punjač za AA i AAA baterije (Šta reći, punjač za baterije. Radi kao i onaj Gorenje, samo što ne košta 35 KM, već 1.68$. I shipping je free)
  9. Ovo je neki dan bilo na sniženju 40%, i nisam odoljela. Ukratko, kasica - robot koji lijepo sažvaće i proguta svaki novčić kojim ga nahranite. Pogledajte video o tome kako radi. Da, malo izgleda creepy, ali na simpatičan način. Kao recimo E.T. Možda me napokon natjera da nešto i uštedim.
  10. MP3 player koji nema vlastitu memoriju, nego u njega stavite SD karticu i - slušate muziku, naravno :). Još čekam da mi stigne. Cijena: 3.19 $. Free shipping. A uz njega dođu i slušalice ;)
  11. Znam, nisam normalna. Kašikice za čaj koje imaju smajlije na dršci, i mogu da stoje vodoravno na šolji. Cijena za 2 komada: 1,68$. Shipping free, kao i uvijek.
  12. Sigurno ste nekad poželjele napraviti dragom (ili sebi) američke palačinke (ili jaje na oko) u obliku srca. E pa ja sad to mogu, zahvaljujući ovome. Cijena: 1,65$. Free shippping
  13. Da, imam povremene napade OCD-a. I volim mandarine. I klementine. Pitate se kakve veze imaju te dvije činjenice? E pa više nemaju nikakve :) Ništa, ali NIŠTA ne mrzim kao kad gulim mandarinu i onda mi onaj sok iz korice ostane ispod nokta ili po prstima. Uffff. Ali, moji dragi Kinezi su našli rješenje i za to. Hvala im od srca. Cijena: 0,98$. Free shipping
  14. Volite pojesti jabuku posutu cimetom navečer dok gledate film? Sada to možete, i to samo u dva poteza: a) narežite jabuku, b) pospite cimetom. Cijena: 1,78$. Free shipping
  15. I za kraj, ako volite gledati posljednja filmska ostvarenja u udobnosti svog stana, downloadovali ste film u visokoj rezoluciji, i želite potpuni 3D ugođaj: nema problema. 3D naočale za samo 1,34$. I uživajte u kokicama iz mikrovalne :)

O, nakupovala sam ja još mnooogo toga, ali ne mogu da se sjetim svega odjednom, zasad je i ovo dosta. Nadam se da će vam se svidjeti ove stvarčice, a ako odlučite neku i sami nabaviti, obavezno javite utiske.

Da se sad vratimo na ono zbog čega sam počela pisati: Buyincoins.
I među gornjim linkovima ima ih dosta sa te stranice, i osnovni razlog je to što su jednostavno najjeftiniji. Čak ni na eBayu ne možete naći niže cijene od njih. Obavezno prosurfajte, imaju sve od fotoaparata (za čiji kvalitet ipak ne garantujem), potrepština za mobitele, laptope, računare, šminku, kistove, ukrase za kosu, donji veš, čak i nešto odjeće, potrepštine za automobil, biciklizam, skijanje, planinarenje, plivanje... ma sve što vam padne na pamet.
Trenutno imaju uskršnju akciju sa sniženjima određenih proizvoda. Osim toga, imate kod za 5% popusta na narudžbe uz kod 5%offeaster i 8% popusta za sve narudžbe preko 30$ uz kod 8%offeaster.

Ja sam naručila 3 micro SD kartice od 8GB po nevjerovatnoj cijeni od 4,89$ po komadu o.O
A imaju u ponudi i one od 16 GB za 10,96$.
Kartice su dakle microSD, sa košuljicom za SD (ili za neupućene, micro SD su one malecke memorijske kartice koje idu u mobitel, a SD one malo veće koje idu u fotoaparate). Dakle, sa ovima imate 2u1 karticu: možete je koristiti i za mobitel, i za aparat, kameru, i sl. 
microSD kartica

micro SD kartica sa SD košuljicom

Toliko od mene za ovaj put, sorry na podugačkom postu, ali ja drugačije ne znam, morala sam da vam ispričam sve ovo i da podijelim svoje oduševljenje s vama.

Veeeeliki pozdrav, geekette moje :)

P.S. na samom kraju sam se sjetila još jedne stvarčice koju svaka mlada dama koja drži do sebe mora da ima: Držač torbice. Kad ga jednom nabavite, nećete više moći bez njega. Nema više torbice u krilu, na stolu, na rubu stolice, iza leđa, pored noge... Sada možete biti stylish 100% sa elegantnom torbicom koja visi na rubu stola i nikome ne smeta. A košta samo 1,99$. MUST HAVE. :)


9 comments:

  1. Super ti je blog, pratim! Nasmijala si me ovim postom, ali ću sad lijepo potisnut sve što sam pročitala dok se ne oporavim od registracije auta :)

    ReplyDelete
  2. Hajd budi iz Zenice jer mi treba društvo za kafu a razumije se ujedno i u kozmetiku i u geeky stuff :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, hajd ti budi iz Sa :)))
      Slobodno pitaj i online, ako ti nešto mogu pomoći, biće mi drago :)

      Delete
  3. OVO JE NAJBOLJI POST STA SAM IKAD PROCITALA!!! NASLA SAM NEKOLIKO STVARI KOJI SU STVARNO MUST HAVE I ODMAH I NARUCUJEM!! HVALA TI!!!!!!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, baš mi je drago da ti se sviđa :)
      I garantujem za sve ove dzidze da su pravo jeftine, neke jako korisne, ali sve redom ultra-zanimljive ;)

      Delete
  4. hahahha totalno sam se pronašla kako u ovom postu tako i u skoro cijelom blogu, sigurno ću redovito svraćat da vidim ima li šta novo! :)
    dok ti uživaš u pisanju uživat ćemo i mi u čitanju ;)
    pozdrav iz splita

    ReplyDelete
  5. Tek sad naletih na ovaj post, i ne mogu da vjerujem da neke od ovih stvari uopce postoje :)

    ReplyDelete