Saturday, April 7, 2012

Makeup: Benefit makeup setovi "Finding Mr. Bright" i "Tan About Town"

Upozorenje: ovo će biti ultra dugačak post. Mogla sam ga podijeliti u dva, ali mi je nekako logičnije bilo da sve što imam reći objedinim u jednom postu. Podijeliću ga na nekoliko cjelina (kao pismene zadaće iz srednje škole: Uvod, Sadržaj, i Zaključak LOL). Radi se o recenzijama moja 2 Benefit seta kozmetike. To su dakle "Finding Mr. Bright" i "Tan About Town" setovi.
Na oficijelnim Benefit/Sephora stranicama možete vidjeti šta Benefit ima da kaže o njima.
Ovaj post ćemo podijeliti na cjeline:
  1. Recenzija Benefit "Finding Mr. Bright" seta
  2. Recenzija Benefit "Tan About Town" seta
  3. Malo matematike, te zašto kupiti ove setove, gdje, i koliko koštaju
Spremile ste sebi kafu? Čokolada je pored vas? I čaša vode?

Odlično, onda možemo početi ;)

1. Benefit "Finding Mr. Bright"

Prvi put sam čula za ovaj set kad sam čitala ovu recenziju blogerice Makeupandmore. I pala sam na dupe od miline. Kako je to sve bilo malo, slatko, praktično, i baš ono što meni treba. (op.a. Prije nekih pola godine uhvatila me faza "bronzeri i highlighteri/iluminatori"... i još uvijek me drži. Faza "sjenila" je završila, i ostavila me sa više sjenila i pigmenata nego što ću ih stići potrošiti u narednih 10 godina, i pravo mi je drago da je završila, inače bih bankrotirala :))

I ta recenzija je kriva što sam se bacila u potragu za setom... Potraga je bila burna, u cijelom procesu sam kupila i fake set, prepirala se sa sellerom da mi vrati novac, i jedva se odlučila na ponovnu kupovinu nakon što mi je drugi seller obećao da je u pitanju original i da ga je dobio na poklon, i zna čak i gdje je kupljen.

NOTE: Obećavam vam uskoro jedan post o tom cijelom iskustvu, kako sam prepoznala fake, kako sam dobila svoj novac nazad, usporedbu fake i originalnog Finding Mr. Bright seta, i neke tips&tricks kako ne kupiti fake proizvod na eBayu koji su meni puno pomogli u kasnijoj kupovini. I još nešto malo o tome kako nisu svi fejkovi loši, neki su odlični proizvodi za cijenu koju platite. Ali to sve čitajte u drugom postu koji stiže uskoro. Biće jako zanimljivih informacija ;)

Uglavnom, set je najzad stigao u moje ruke. I, mada sam znala šta da očekujem, jer je recenzija koju sam navela bila nevjerovatno detaljna, a swatchevi totalno realni, ponovno sam pala na guzu kako je to sve bilo slatko i kvalitetno. U nastavku kolaž od nekoliko slika (napokon sam se odvažila postaviti svoje slike na blog, pa nemojte biti previše kritični) čisto reda radi, jer je recenzija sa Makeupandmore odlična, i nemam ništa više reći na ono što je tamo napisano. Sve potpisujem.

kolaž Benefit "FInding Mr.Bright" seta - zar nije divan :)
  • High Beam, ili kako ga još zovu: "Supermodel in a bottle" zaista je tako dobar kao što svi govore, konzistencija su je divna, kremasta, nema šljokica, nego fini mikroshimmer, koji čak i ne bih nazvala shimmer jer je toliko sitan, za jedno korištenje (na obe jagodice, dužinom nosa, na vrh usne, sredinu čela i brade) je dovoljna mikroskopska količina - otprilike pola zrna riže. Da, tako malo je zaista dovoljno ako želite samo healthy glow na licu, na strateškim mjestima gdje želite da se svjetlost prelama. Ako želite disco-ball efekt, kupite šljokice, ovo nije za vas.
  • Girl Meets Pearl je proizvod koji me najviše interesovao u cijelom setu (čak i više od High Beam-a), jednostavno zbog nijanse. High Beam ima više neku srebrnkasto-roskasto-bjelkastu boju, pa sjaj koji on daje na licu ima više hladniji ton, dok Girl Meets Pearl ima roskasto-narandžasto-zlatnu boju, koja mom toplom tenu više odgovara, i puno mi je bolja varijanta za dnevni look. Shimmera nema, već samo taj neki biserni sjaj, koji kad se izblenda bude u boji kože. I ima tako divan, slatkasti miris po malinama i bombonama <3. ODLIČAN proizvod za nas koje ne volimo kilograme šminke na licu, ali ipak želimo da izgledamo blistavo i odmorno svaki dan ;)
Probrana družina iz seta "Finding Mr. Bright"

  • Dobro, maloprije sam slagala. Girl Meets Pearl je dijelio prvo mjesto sa drugim proizvodom koji me užasno interesovao i za koji sam čitala samo hvalospjeve u blogosferi. Erase Paste. Ja sam vam, naime jedna od onih sretnica koje imaju genetske podočnjake, duboko usađene oči, i jako tanku, suhu kožu. To sve znači da imam udubljenja ispod očiju koja su, u dane kad spavam po 8 sati svaki dan, pijem dosta vode, i zdravo se hranim - tamnoplavi i jedva se daju zamaskirati korektorom. Ostalim danima (čitaj: 90% vremena) su ljubičasto-modrozeleno-plavi i čak i nakon malo debljeg sloja korektora se vide, a kako mi je taj dio udubljen, uvijek ima sjene na njima i to ne pomaže. Uglavnom, spas sam bila pronašla u SkinFood korekoru u boji lososa (boja lososa neutralizira ljubičasto-plavu boju podočnjaka), i u HD puderu preko toga svega kako bih uklonila suvišan sjaj i dobila onaj airbrushed efekat, bez dosadnih sjena ispod mojih očiju. Sad sam prešla na Erase Paste, i super sam zadovoljna. Čak se mogu provući i bez setovanja HD puderom. Našla sam svoj HG korektor za podočnjake :).
  • Četvrti proizvod iz seta je Posie Tint, i to je lip&cheek stain u jednoj divnoj nježno-rozoj boji. Kako je Makeupandmore napisala, izgleda tako ljupko na obrazima. Savršeno je to objasnila. Na mojim usnama koje su jako pigmentirane se baš i ne vidi, ali za djevojke sa blijedim usnama vjerujem da bi bio odličan lip tint. Ali ja sam ga i planirala koristiti kao cheek tint, i tu zadaću mi obavlja savršeno.
Suma sumarum, sve 4 proizvoda su me totalno oduševila, gotovo sve ih koristim na dnevnoj bazi, i toplo, toplo vam ih preporučujem. O cijenama i gramaži ćemo u trećem dijelu ;)

2. Benefit "Tan About Town"

kolaž "Tan About Town"

Ovo je set koji sam nabavila prije nekih mjesec i po, i to zato jer sam već postala očajna u potrazi za savršenim mat bronzerom za konturiranje za moju svijetlu, suhu kožu. Sve i jedan koji sam probala su bili ili prežuti, ili prenarandžasti, ili su izgledali blatnjavo na licu, i svaki od njih je uz to bio par nijansi tamniji od onog što meni treba. I čak i kad ga nanesete samo malo, ako je nijansa kriva, sav trud pada u vodu. I odlučila sam kupiti ovaj set čisto da probam taj famozni Hoola bronzer koji u ovom setu dolazi u mini-verziji,   a uz njega dobijete još i mini verziju Benefit-ove "kofol podloge" :), Some Kind-A Gorgeous foundation faker, u nijansi medium (koja mi je trenutno možda mrrrvicu tamna, ali već za 15-ak dana će mi biti savršene nijanse, jer se totalno stapa s bojom kože, i apsolutno se ne primjećuje na licu, što je veeeeliki plus), kao i mini verziju najpoznatije Benefit-ove maskare, BADGal Lash.

  • Some Kind-A Gorgeous mi baš i nije bilo najjasnije šta je, dok je nisam i sama probala. To nije primer, i nije podloga, a nije ni tonirana krema. To je neki proizvod koji objedinjuje to troje. Dakle, koristi se kao puder u kremi, ali kad ga nanesete apsolutno se stopi s kožom i uopće se ne primijeti. Savršeno sakrije sve pore (kad ga protrljate među prstima isti je osjećaj kao kad protrljate neki silikonski primer, kao npr. Avon Magix primer), i zaista učini pore skroz nevidljivim. Prekrivanje je recimo blago, ali tako vam lijepo "izravna" kožu i ujednači ten da izgleda kako da je prekrivanje dosta jače. Baš neki super efekat. Bubuljice i ostale uljeze ćete svakako morati dodatno prekriti, ali ukupan izgled lica i efekat koji daje su za 10. A moram priznati da nisam ništa očekivala od ovog proizvoda, računala sam da ga neću nikako koristiti. Sad ga već vidim kao neizostavan dio makeup torbice, recimo za neko putovanje, jer je malo pakovanje, lijepo prekrije lice i malkice ga matira, ali bez isušivanja (ja imam suhu kožu, a ne smeta mi, dakle OK je). I nanesete ga u par poteza. Bilo rukom, kistom za puder, bockalicom, flat top kabukijem... probala sam sve načine, i svaki će dati jednako dobar efekat.
Some Kind-A Gorgeous u mini verziji

  • BADGal Lash je maskara za koju sam računala da će biti onako OK, iskoristiva, ali ne i čudo od maskare (već sam čitala recenzije o njoj, pa sam znala otprilike šta mogu da očekujem). I ona to i jeste. Sasvim dobra maskara sa sintetičkom, gustom četkicom, koja daje lijep volumen trepavicama, malo ih izduži, lijepo rastavi... Dakle sve ono što i očekujete od jedne high-end maskare. Ništa više, ništa manje. Zgodna je za torbicu jer je pakovanje malo, i ne stvara grudvice uopće, te se ne sljepljuje na trepavicama. Meni je skroz OK maskara za svaki dan. Ako tražite ultra-mega-giga volumen, onda probajte Essence I Love Extreme. Dakle, u svakom slučaju, dobar proizvod.
BADGal Lash maskara - mini pakiranje

  • I, šećer na kraju: Hoola bronzer :). O, koliko sam recenzija o njemu pročitala, koliko sam swatcheva i usporedbi pregledala... Bezbroj. I to samo zato što ga svi hvale kao savršen mat bronzer za djevojke svijetle puti (kakva sam i sama, jel'). Rekoše da se divno blenda, da nije žut, nije narandžast, ali nije ni siv, nego baš onako, taman nijanse... Rekoše i da se blenda u tri poteza, i da se ne trusi, i da je dugotrajan. I svi su rekli istinu. Nemam ništa da dodam. Ako tražite savršen bronzer za konturiranje, a svjetlije ste puti i želite da to sve izgleda prirodno i suptilno, ne tražite dalje. To je on. Holy Grail bronzer se zove Hoola.
Hoola bronzer u mini-verziji

Dakle, i ovaj set je bio pun pogodak, iako sam očekivala samo bronzer, i eventualno iskoristivu maskaru, ipak koristim sva tri proizvoda, i svi mi se sviđaju.

Sad malo swatcheva:

Posie Tint, Erase Paste, i Some Kind-A Gorgeous

Erase Paste i Some Kind-A Gorgeous

High Beam i Girl Meets Pearl


3. Matematika, gdje kupiti, i koliko koštaju ovi setovi


Nemojte pobjeći, ova matematika će biti zanimljiva, obećavam :)

Dakle, ja sam set "Finding Mr. Bright" kupila na eBayu, i platila sam ga 8,49 funti + 2,50 funti shippping (ukupno 10,99 funti, što je nekih 27 KM). To mi je vjerovatno ulov godine, jer je prava cijena tog seta nekih 36$ / 55 KM. Upecala sam ga na eBay aukciji, i bila sam presrećna, jer je cijena zaista wow, a proizvodi su odlični, pa se isplate kupiti čak i po toj regularnoj cijeni (jer uzmite u obzir da se sva 4 proizvoda koriste u zaista ultra-malim količinama, tako da će vam ovaj set trajati mjesecima, a High Beam i Girl Meets Pearl možda i godinu dana svakodnevnog korištenja).

Set "Tan About Town" sam kupila na thecosmetichouse.co.uk po cijeni od 10,99 funti, a sad mu je cijena čak smanjena na 9,99 funti. Shipping je isto par funti, ne znam tačno, jer sam uz njega kupila još par stvarčica, pa mi je shipping obračunat za sve skupa.

Matematika:
Finding Mr. Bright (regularna cijena seta: 36$):
     High Beam - 2,5 ml          //full size: 13 ml - 26$
     Posie Tint - 4 ml           //full size: 12,5 ml - 29$
     Erase Paste - 3,2 g          //full size: 4,4 g - 26$
     Girl Meets Pearl - 7,5 ml          //full size: 12 ml - 30$
Dakle, ako biste kupili ova 4 full size proizvoda, platili biste 111$.
A ako biste za isti novac, hipotetički, kupili 3 ova seta (i platili punu cijenu od 108$ za sva tri seta), dobili biste količinu od 2,3 Erase Paste, količinu od skoro 2 Girl Meets Pearl, količinu 1 cijele full size Posie Tint i količinu od 0,7 full size High Beam-a. Nadam se da ste shvatili :)
A još ako ulovite ovaj set na eBayu, asos-u, ili negdje drugo za pola cijene, kao što sam ja, YAY :)

Tan About Town (regularna cijena seta: 12$, na thecosmetichouse.co.uk je trenutno 9,99 funti)
     BADGal Lash - 4g          //full size: 8,5 g - 19$
     Some Kind-A Gorgeous - 1,8g          //full size: 9,5 g - 29$
     Hoola bronzing powder - 3g          //full size: 8 g - 28$
Ovaj set je još isplativiji, jer ako biste kupili ova 3 full size proizvoda, platili biste 76$.
Za isti novac mogli biste kupiti 6 Tan About Town setova, u kojima biste dobili količinu od 3 BADGal Lash maskare, 1,2 full size Some Kind-A Gorgeous foundation faker-a, te 2,3 full size Hoola bronzera(!).
Sad, sve ove cijene su u $, prema službenim stranicama Benefit i Sephora USA. Naše lokalne cijene zaista ne znam, ali u svakom slučaju, čak i ako su kod nas proizvodi skuplji, opet je jeftinije kupiti mini-setove nego full size proizvode.

Meni u biti i odgovaraju ova mini-pakiranja, jer znam da se nešto neće isušiti i pokvariti prije nego ga potrošim, a i sva pakiranja su praktična. Maskara npr. - zar nije puno bolje imati 6 mini maskara koje ćete koristiti po mjesec dana, potrošiti i baciti, nego jednu kojoj ćete se pitati kad će se sasušiti i koliko bakterija već ima u sebi. Isto važi i za puder, i bronzer. Jedine pritužbe čitam na račun pakiranja mini Hoola bronzera, jer je od neke meke plastike i nije čvrsto, ali meni ni to nije problem, jer mi je važno da se ne rasipa. A i s obzirom na meko pakiranje, puno su manje šanse da će se rasuti proizvod u slučaju da vam ispadne.

Da pojednostavim, čak i ako biste kupovali ove proizvode po regularnim cijenama kod nas, ovi mini setovi su puno isplativija varijanta od full size proizvoda, i nije mi nikako jasno kako to više ljudi nije shvatilo :)
Ja full size ne bih nikad kupila, jer su prilično skupi, ali sad pogotovo kad znam da se ova varijanta puno više isplati.
Pa, osim ako patite od toga da imate originalna full size pakiranja (a Benefit ima prilično slatke i zanimljive ambalaže, priznajem), kupujte u ovim mini-setovima. Benefit pravi baš dosta ovih varijanti proizvoda u mini-setovima, na vama je samo da odaberete onu koja ima najviše proizvoda koje želite. (Meni je sljedeći set na wishlisti "Confessions of a Concealoholic" - ima sve proizvode koje bih koristila i koji mi trebaju, još samo da ga upecam na nekoj eBay aukciji po jeftinoj cijeni ;))
Cijelo društvo na okupu - baš su simpa, kao mala vojska u borbi protiv nesavršenosti lica :)))

Eto toliko za ovaj put, nadam se da vam se sviđaju slike, i da ste nešto naučili, te da vam je ova matematika "otvorila oči", bar što se tiče Benefitovih proizvoda ;)
Sad nešto razmišljam, trebala sam kupiti još jedan ovaj Tan About Town set sa cosmetichouse-a dok ih još ima, jer znam da ćete sad svi pravac tamo i pokupovat ćete im sve zalihe :D

Do skorog čitanja, puno pozdrava ;)

P.S. pišite mi kako vam se sviđaju teme o kojima pišem, imate li nekih prijedloga šta biste voljeli čitati, čega više, čega manje i sl.?
Sve mi recite, hoću sve to da znam :)
Pratite li me i na FB? https://www.facebook.com/StylishGeekette

19 comments:

  1. kako si se potrudila, svaka cast, pa jos i matematika na kraju - fenomenalno. sto se mene tice (ne znam kako ostali), kad neko ovako lepo pise, ja mogu da citam o bilo cemu, tako da nemoj mnogo da mozgas nego pisi o cemu ti se pise :)
    mi nazalost nemamo mogucnost da kupujemo preko ebay-a, a sa dosta onlajn prodavnica gde obicno kupujem nece da salju benefit proizvode sem u uk (to je benefit zabranio koliko sam razumela, da bismo kupovali na njihovom usa sajtu i placali abnormalnu postarinu), tako da ja kad je ova kozmetika u pitanju (cije stvarcice, primetila si, obozavam) moram da platim u sephori duplo vise nego sto kosta na benefit sajtu, i to me naravno mnogo nervira.
    zato ih kupujem na snizenjima (par puta godisnje se i kod nas to dogodi), a nekad popustim i svesno odem da me oderu, sta cu.
    inace obozavam ove njihove setove, full size njihovih imam jako malo, ali ono sto cu verovatno kupiti u fs su posietint i erase paste. dobro, i high beam. i hoola. i sve to ako se slucajno budem nasla u usa, posto kod nas posietint kosta skoro 50 eura (tacno duplo nego u usa) - bolesno ili sta?
    i eto, izvini na kilometarskom komentaru, morala sam da se pozalim nekom ko ce razumeti. i bas mi je drago sto ti se svidela moja recenzija i sto su se i tebi svideli proizvodi koje sam nahvalila. i tako, idem sad do cosmetic house :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eto, ko bi rekao, toliki komentar a uvek nesto zaboravim.

      slike su ti odlicne - lepe, jasne, dobre boje - mnogo bolje nego kod mene u pocetku (ipak tada nisam znala za dnevno svetlo, blic mi je bio najbolji prijatelj).

      mislim da bi bilo dobro samo malo da ih povecas tako da budu od ivice do ivice ovog srednjeg dela, da moze dobro da se vidi i kad ne kliknes.

      Delete
    2. E, hvala ti na sugestiji, uradiću to, za prvi put me strah bilo da ne bude presporo za učitavanje, jer je baš picture-heavy post. Zato sam i napravila kolaže, da sve strpam u što manje MB :)

      A kako to misliš "nemate mogućnost da kupujete preko eBaya"? Ko je to "mi"? :)
      Imaš još dosta sajtova gdje imaš kupiti Benefit kozmetiku, ako hoćeš mogu ti poslati par linkova... A čak i po tim regularnim cijenama, sigurno je jeftinije nego u našim prodavnicama.

      Delete
    3. srbija. mislim jos uvek nas nema na spisku zemalja na pay palu, pa sam se ranije dovijala na razne nacine da se registrujem, ali mi je postalo naporno jer neki nisu hteli da mi salju na adresu koju im ja dam, nego onu koja je registrovana, i tako, nesto mi je to kao da sam poluilegalno tamo :)
      ajd napisi mi linkove ako ti nije tesko, ja sam probala na feelunique (tamo pise Please note that Benefit is available to customers in the UK, Ireland, Denmark, Iceland, Finland, Norway and Sweden only), na lookfantastic (tamo mi sve prodje, a onda mi napisu da im je jako yao sto ne mogu da posalju u srbiju) i jos ponegde, ali sad ne mogu da se setim. plasim se da je na strawberrynet-u fake, jer sam negde procitala, i tako... bas bi mi znacilo da sa nekog sajta hoce da mi posalju, pa cekam tvoje predloge.

      Delete
    4. Svašta, baš bezveze :(
      Ja sam maloprije, googlajući o cijenama proizvoda, naišla na ovaj sajt, doduše shipping je fiksno 15 funti, ali su zato svi proizvodi po 50% nižim cijenama, pogledaj: www.benefitcosmeticsinuk.co.uk (primaju Visu, MasterCard, i piše im da dostavljaju u Srbiju, yay :). Cijene su zaista fenomenalne, i ako se odlučiš kupiti kod njih OBAVEZNO mi javi utiske, brzinu shippinga i sl, jer bih i ja naručila definitivno))

      Imaš i www.cheapsmells.com, www.strawberrynet.com (ako igdje NISU fejkovi, nisu kod njih, vjeruj mi, ja sam kupovala dosta puta, i uvijek je sve bilo regularno, a i iskustva svih cura koje znam su odlilčna. a kod njih i vraćaju carinu ako ti naplate, a i za oštećenu ili robu koja nije ok se zalis, i vratice ti novac),
      www.fragrancex.com, www.fragrancedirect.co.uk, www.allcosmeticswholesale.com...

      Delete
    5. ja sam bas negde citala za strawberry da je bilo fejk benefita i meka. inace kod njih bas cesto kupujem, ali ne ova dva brenda, i uvek je bilo sve originalno i bili su ok i bas brzi, stigne mi paket za 5-6 dana :) a citala sam i da je neka devojka dobila fejk mek nesto sa cheapsmells, pa zato tamo nisam ni pokusavala benefit - nesto sam se istripovala da ta dva brenda imaju najvise kopija po tim online prodavnicama.
      sad gledam ovaj prvi sajt sto si napisala i izbecila sam oci na cene - da li je moguce da toliko kosta i da je pravo? provericu po forumima sta kažu za njih pa možda nešto i naručim. napisaću ti šta sam uradila :)

      Delete
    6. www.asos.com također drži Benefit kozmetiku, i cijene su ove regularne, tako da sam prilično sigurna sa je u pitanju original Benefit ali shipping je free, tako da ti opet dodje duplo jeftinije nego kod tebe, a šalju i u Srbiju ;)

      Delete
    7. vec sam probala na asosu da narucim ali sam dobila odgovor da sve osim benefit moze (i da benefit saalju samo u gore navedene zemlje kao i feelunique) - ne vredi, benefit ima tu neku politiku ne bi li nas sto vise odrao :(
      zao mi je sto sam te namucila, ali u svakom slucaju hvala na pomoci.... ovaj sajt benefitcosmeticsinuk.co.uk izgleda da nije regularan, tako da mi preostaje jedino ebay (i tamo ima dosta fejkova i to kod dobrih sellera, ali cu da se potrudim).
      jos jednom ti se zahvaljujem :)

      Delete
    8. Samo ako plaćaš PayPalom, onda si sigurna, jer ako dobiješ fejk, samo otvoriš dispute case za tog sellera i tražiš novac. Ako on dam neće da ti vrati, onda eBay to rješava, i oni ti vrate novac. Kad u u pitanju fejkovi, sigurno ćeš dobiti povrat, ako ne od sellera, onda od eBaya, sve dok podneseš dispute case u roku od max. 45 dasna od dana plaćanja.
      Sretno sa lovom na eBayu, ima nekoliko stvari na koje mozes obratiti pažnju, pisaću ubrzo o tome ;)

      Delete
  2. Opet se vas dvije raspricale i opet se i ja moram ukljuciti :-) Kao sto sam vec u onom komentaru na prethodnom postu napisala, i sama kupujem cesto online i volim kupovinu u kojoj dobijem nesto po nizoj cijeni nego je kod nas, pa tako moram podijeliti s vama svoje iskustvo sa strawberrynet a tako i sa ebay-a.
    Da krenem sa ebay-om.... I sama sam kupila set benefit proizvoda na ebay-u, ali dobila sam 4 full size proizvoda za 43 dolara sa free postarinom iz amerike! radi se o setu legally bronze.... znam da je ebay pun fake proizvoda, ali kako vec godinama kupujem na ebay-u znam i gdje i kako... ne kupujem sumnjive proizvode (tipa benefit i mac) ako feedback nije 100% i ako nema jako puno transakcija kod tog sellera i ako vidim da je barem jedan kupac napisao da je dobio fejk odmah odustajem :-)
    sto se tice strawberrynet.... i tu godinama kupujem, sigurno imam preko 50 kupovina.... i uvijek cu i kuovati jer sam sigurna da je vecina proizvoda ok..... sto se tice mac-a koji sam tamo kupila, nisam bas sigurna da je original, a evo i zasto.... imam dosta originalnih mac proizvoda, rumenila sam obicno kupovala u refill pan formi i redala ih u njjihovu paletu... e sad nisam mogla da odolim rumenilu her blooming cheek koje sam nasla na strawberrynet i odlucim ga kupiti.... i sve je bilo ok, ja vjerovala da nije fejk jer bas odlicno izgleda... i onda ja odlucim da tu ljepotu depotujem i da ga prebacim u paletu u kojoj je bilo mjesta.... i obavim ja to i ostane rumenilo samo u pan formi i ja odlucim da ga uporedim sa onim mojim originalnim i tu uocim da je ovo sa strawberry puno lakse, da je onaj metalni dio nekako slabijeg kvaliteta i to je moja vjera u strawberry malo splasnula.... E sad jedino ostaje da oni drugaciji metalni dio stavljaju u ona rumenila koja su u regularnom pakovanju a da kvalitetniji metal stavljaju za ova rumenila namjenjena za palete.... ko zna... ocekujem uskoro da mi stignu 3 mac rumenila iz tres ckeek kolekcije koja su u regularnom pakovanju pa se mozda odlucim da jedno depotujem pa da onda i tako uporedim!...
    Nakon ovog iskustva nisam se vise usudila kupovati kod njih mac a tako ni benefit, jer kao sto rece makeup and more, to su najcesce fejkani proizvodi, ali i dalje ostajem vjerna strawberry jer me ostale stvarni nikad nisu razocarale!!
    BTW opet ODLICNO napisan post, sve pohvale od mene, samo tako nastavi!
    Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo moram da napomenem da ova originalna mac sminka koju posjedujem ne dolazi ni sa ebay-a niti bilo kojeg drugog online shop-a nego ravno iz prodavnice u UK.... zato i mislim da je mjerodavna za poredjenje :-)

      Delete
    2. moja drugarica je kupila rumenilo sa strawberry-ja, i kad smo ga uporedili sa nekim od mojih (kupljenim u mac prodavnici), skapirali smo da je fejk. jako je dobro uradjeno i veoma je slicno, ali nije potpuno isto i def. je fejk. i po stranim makeup forumima sam citala da su devojke imale ovakav slucaj, zato mislim da benefit i mac ipak treba kupiti na regularan nacin. naravno, ebay je u nekim slucajevima ok, jer je uvek moguce da ga neko prodaje jer mu ne treba i sl.

      Delete
  3. Benefit je u Hrvatskoj Sephori preskup. Istina, nađe se tu i tamo nešto na sniženju, ali to nije ono što mene zanima pa na kraju nikad ništa ne kupim od njih kod nas. Rumenila im npr. koštaju $55. Preskupo!

    Što se fejkova tiče, znam da www.allcosmeticswholesale.com ima fejk benefit (ja imam od njih Coralistu koji je naravno, fejk) tako da, tu stranicu radije preskočite. Znam da su isto neko vrijeme prodavali i fejk MAC.

    Od pouzdanih stranica navela bih asos.com i rock-the-catwalk.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bas sam kod tebe i prvi put procitala za fejk benefit, i uvek kad hocu da ga kupim online setim se svog iskustva :)

      Delete
  4. Super ti je recenzija, piši još :) Zanima me od kojeg si sellera naručila Finding Mr. Bright?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seller od kojeg sam kupila original set je http://myworld.ebay.co.uk/crisseyboo, ali on ne prodaje naveliko, nego tako ponešto samo, sad npr. nema ništa u listingu.

      A ovaj prodaje fake-ove: http://myworld.ebay.co.uk/chikute/ (iako ima rejting 100%, zaobiđite ga, jer ni to nije uvijek garancija za kvalitet. Vidjela sam mu u review-ima da je prodao dosta takvih setova i niko se nije žalio, svi su ostavili dobar dojam, ali vjerujem da dosta ljudi i ne zna kako izgleda original, pa nisu ni svjesni da ga imaju, pogotovo ako prvi put kupuju neki proizvod - i ja sam jedva shvatila, jer razlike uopće nisu očigledne, ako nikad niste imali originalni proizvod u rukama teško ćete ih uočiti)

      Delete
  5. Odlična recenzija! Imama Benefitov set "Cabana Glama" i obožavam ga! Jedva čekam post o fejkovima. To me baš u posljednje vrijeme interesuje. Posebno avanture sa UD Naked paletom. Trenutno se ne usuđujem naručivati sminku s neta, nego čekam neko putovanje da poharam Sephoru i MAC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu, ovo je baš super paletica, nisam prije čula za nju, ali proizvodi su baš odlični :)

      Delete