Wednesday, April 11, 2012

Shopping: Jedan brzinski post o akciji u DM-u

Dok čekamo vikend i dnevno svjetlo da fotografišem sve što treba da fotografišem (a toga se baš dosta nakupilo), i da završim sve postove koje planiram, ide jedan brzinski post o akciji u DM-u...

Danas sam nakon posla svratila do DM-a (kao, treba mi deterdžent - a završim sa računom od 50 KM), i kupila nekoliko super stvarčica, pa sam pomislila da bi bilo super da vam javim šta sam sve vidjela, jer akcija traje još samo par dana ;)

13,45 KM
Prva stvarčica, koju već dugo mjerkam i svaki put obilazim oko nje kao mačka oko vruće kaše jeste Olay Total Effects 7x Transforming Eye Cream.  Čula sam dosta pohvala za nju, i već dugo tražim neku dobru okoloočnu kremu (a inače, s Olay kremama imam samo dobra iskustva, sve koje sam koristila su mi bile odlične, imam i gel za umivanje, a imala sam i maramice za skidanje šminke - sve za 10).
Ono što me svaki put odbije od ove kreme je cijena od nekih 27 KM. Znam, nije to puno za okoloočnu kremu, ali nisam bila sigurna da li će mi odgovarati, a za te pare mi se baš i nije eksperimentisalo...
I zamislite moju sreću kad sam je danas ugledala na sniženju od 50% :D
Brzinom svjetlosti je već bila u korpi, jer za 13 KM ne možete fuliti. I nećete, već sam je isprobala, i krema je tako divne teksture, ima sitne reflektirajuće čestice, lijepo se upije u kožu, nije masna, čak i posvijetli/prikrije podočnjake za nijansu... ma prosto je divna. Pisaću i recenziju dok je malo detaljnije istestiram, ali vi sad - pravac DM i kupujte dok je još snižena :D

Sniženi su i Deborah lakovi - također 50%, i kupila sam jedan lak koji mjerkam već duže vrijeme, ali je nijansa totalno otkačena, a za otkačene nijanse ne dajem 11 KM. 5 KM, koliko sada košta, je već OK. Šteta samo što njihovi mat lakovi nisu sniženi, jer su super, imam jedan, a zapikirala sam još tri koja čekaju neku drugu akciju ;)
5,20 KM
Zar nije predivna ova kivi zelena sa zlatnim šljokicama? :)

Stigli su i novi Balea Limited Edition losioni za tijelo od kivija i dinje, i za početak sam kupila ovaj od dinje jer ima tako neodoljiv miris... A kupila sam i onaj od kokosa iz stalne kolekcije (prizivam ljeto mirisima - primjećujete li?)
2,95 KM

2,95 KM

Sram me da priznam, ali kupila sam i treću rezervnu tubicu najboljeg pilinga za tijelo kojeg možete kupiti za tu cijenu. Košta 3,45 KM i miriše jako fino i suptilno, kao neki blagi voćni čaj, a ispilingira vas baš pošteno ;). Ne želim više nikad biti bez njega. Ali, nažalost, kao i sve što je dobro, i on je Limited Edition. I zato svaki put kad odem u DM, kupim po jedan. :hoarder:
3,45 KM

U mom DM-u postoji polica na kojoj su proizvodi kojima je rok trajanja pri isteku (za 15 dana, mjesec, nekada i 3 mjeseca), i koji su sniženi od 50%-70%. Tu sam danas ugledala neku masku za zrelu kožu koja je bila snižena na 1,95 KM, pa sam odlučila da je probam. Rok joj ističe tek za 2 mjeseca, dotad ću je već davno potrošiti. Nemam pojma kakva je, javim vam kad probam...
Na sniženju: 1.95 KM
Kupila sam i te famozne deterdžente, evo staviću i sliku čisto zato da se ne osjećaju zapostavljenima među ovim silnim ljepoticama ;)
Slika je sa neta, ali baš sam ova dva kupila, njih uvijek kupujem, i odlični su.
Razlog zašto sam otišla u DM :D

Eto toliko za ovaj put, pa ako vam se nešto od ovog sviđa, brzo po zalihe dok traju akcije.

P.S. U DM-u je trenutno i akcija zaštite okoline, pa ako ispunite knjižicu sa 20 naljepnica i  odreknete se popusta od 10%, dobićete na poklon predivnu termos šolju (ja sam svoju danas preuzela), i 2 KM će biti donirane za ekološke projekte osnovnih škola. Više o akciji možete vidjeti ovdje - imaju novu web stranicu koja sad na nešto i liči, ona stara je bila skroz loša.

Šolja je baš divna, plave boje, fotkaću i nju da je pokažem uskoro.

Čitamo se skoro, pozz svima i hvala vam puno na divnim komentarima i sugestijama koje šaljete, trudiću se da pišem o svemu što ste rekli da vas zanima ;)

Laku noooooć :D

9 comments:

  1. Super post! Hvala za divne informacije, danas obavezno idem do DM-a :-D...

    ReplyDelete
  2. Nista, sledeci put poneses novce zamo za detedzent :)) Brzo javljaj utiske o Debori :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nalakiraću ga večeras ili sutra, pa stavljam slike obavezno... tako divno izleda u bočici <3

      Delete
  3. Nisam nikad vidjela ovaj peeling, a bila sam večeras u DMu! Hoću i ja taj peeling!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj piling je ČUDO. Skoro da i nema gela unutra, tek toliko da dzi sva zrnca na okupu - gust, gust, sve sama zrnca, ali nije previše grub, nego baš - taman. Pre pre predivan je stvarno... Ako ga nađeš, obavezno kupi zalihe jer le LE, a s Baleainim LE pilinzima je uvijek hit&miss - jedne godine budu savršeni, iduće totalni promašaj... A u stalnoj ponudi imaju samo neki ko-fol piling od kokos listića (mislim - kako kokos listić može da nešto konkretno uradi po pitanju pilinga? c,c,c). Ali ovaj Indian Chai je stvarno suho zlato, ne mogu ga dovoljno nahvaliti. Pogledaj na polici sa onim morskim solima, anticelulitnim pilinzima, i sl.-tu stoji i u mom DM-u ;)

      Delete
  4. Ovaj zeleni lak je predobar :D

    ReplyDelete
  5. ovaj lak predobro izgleda! :)

    Niki

    http://niki-veki.blogspot.com

    ReplyDelete