Sunday, May 20, 2012

Nails: Crackle lakići

Da, živa sam - vjerovali ili ne :)
Razlog zašto me ovako dugo nema je taj što sam na poslu zatrpana preko glave, tako da, ako će vam biti lakše - niste jedini zapostavljeni, zapostavljeno je i sve ostalo u mom životu. Ali nadam se skorom poboljšanju situacije, pa će i postovi biti češći ;)

Uglavnom, za ovaj put sam vam odlučila pokazati 4 crackle lakića koja sam nedavno kupila (da, znam da više nisu "in", ali meni nisu bili "in" onda kad su bili "in", sad su mi super, jer su ih svi već isfurali... Takva sam vam ja, samo nek je "kontra cilog svita" :).

Crackle kao crackle, ako vidite jedan, vidjeli ste ih sve, ali ono što ove mališane odvaja od ostalih jeste cijena - koštaju nevjerovatnih 1,50 KM. I vjerovatno ih drugačije ne bih ni kupila, ali kad sam vidjela kako su jeftini, uzela sam 4, pa bar da ih isprobam. I, kao što ćete vidjeti na slikama, sasvim su OK.

Ukratko:
Brand: Tevez (btw, nikad čula za njih, zvuči mi kao turski brend)
Količina: nepotrošivih 15 ml
Cijena: 1,50 KM
Gdje kupiti: Izbor prodavnice
Finish: mat

Kad sam ih ja kupila, a to je bilo prije nekih 2-3 sedmice, bile su u ponudi samo ove boje, ali neki dan sam opet svratila u Izbor, i imaju nekih 15 nijansi, uključujući neon rozu, neon narandžastu, neon zelenu, neon žutu, nude, kraljevsko plavu, svijetlo plavu, baby rozu, svijetlo crvenu, bordo... i još nekoliko, nisam ih sve ni popamtila.
Sve u svemu, lakovi su odlični, a za tu cijenu - izuzetni.

Crackle efekat je sasvim dobar, kao i kod ostalih, sa tanjim slojem dobijete slabiji crackle, sa debelim slojem odlično se raspuca.
Jedina mana koju imaju jeste to da smrde. Ali baš smrde. Grozno. I samo zbog toga sam ih proslijedila dalje, i odlučila da ću kupiti Deborah Crackle lakić iz nove kolekcije (za koji sam vjerovala da će da miriše kao buket svježe ubranih ruža, jel'te). I kad sam ga kupila, shvatim da i on smrdi. Doduše, možda nešto manje, ali smrdi. Isto. I onda mi Google kaži da crackle lakovi po definiciji smrde, i da je to dio njihovog šarma. Eh. Kasno Marko na Kosovo doš'o, ja sam ova 4 već udomila dalje.
Ali nema veze, to mi je odličan izgovor da ubrzo odem i kupim par ovih neon nijansi, mislim da će biti odlične za ljeto, pogotovo žuta i narandžasta ;)

Vrijedi spomenuti i da je Deborah u pink nijansi koji sam kupila potpuno iste kvalitete kao i ova 4 laka, jedina razlika je što ga u bočici dođe 4,5 ml i košta 4,5 KM, što opet nije skupo, ali je deset puta skuplje od ovih lakića. Da, deset puta.

Da ne duljim više, slijede fotke:

Dnevno svjetlo, bočice

Dnevno svjetlo, dno bočica

Dnevno svjetlo, vidite kako su se lijepo raspucali

Blic + dnevno svjetlo

Bočice i nanos laka u 1 malo debljem sloju - možete vidjeti da je  boja identična onoj iz bočice, osim kod  zelenog, koji  kad se nanese bude svijetlo zelen, a u bočici je srednje zelena boja.

Toliko za ovaj put, čitamo se skoro :)

P.S. Razmišljam o svom prvom blogovskom darivanju, imete li prijedloga šta biste željeli osvojiti, i volite li više random biranje dobitnica, ili da napravimo neki mali natječaj?

11 comments:

  1. Joj ja baš volim krekliće. Ne pratim previše novitete lakova za nokte tako da su meni kreklići pravi hit, želim ih uvijek imati u svojoj ladici :D
    Šteta što nema u HR ovih, krasni su i povoljni i sve bi ih kupila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su Crackle lakovi i matt nadlak prava mala čuda, jer i najbezvezniji lak s njima preko izgleda fenomenalno - recimo imam neku drečavu seljastu tamnoplavu metalik nijansu laka za nokta koja je skroz bezveze, ali s mat nadlakom izgleda totalno stylish i elegantno. Ili jedan drečavi žuti sa shimmerom, koji ne bih imala hrabrosti nositi na posao, sa nude crackle lakom preko izgleda odlično... A osim toga, kad se lak okrnji ili ga pokvarite nakon lakiranja, sloj crackle laka, i ništa se ne vidi ;)
      Volim tako te multitasking proizvode :D

      Delete
  2. A gdje si ih zbavila? Da li se prodavnica zove ili "Izbor" ili? :/ Ima li takvih u BL? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je lanac trgovina koje se zovu "Izbor trgovine", ovo je link sa mapom njihovih lokacija sa njihove web stranice, pa možda uspiješ naći neku koja je blizu tebe http://www.izbortrgovine.ba/index.php?option=com_iyosismaps&view=iyosismaps&id=1&Itemid=37

      Delete
  3. Taj nudasti mi je lijep i bez crackle efekta, stvarno su lijepi, u Izbor trgovinama se uvijek nađe nečeg finog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamo sam našla i fenomenalne maramice za skidanje šminke, koštaju 1,5 KM, i odlične su, zovu se Soft'n'Clean ili tako nekako, a imaju za osjetljivu do suhu i normalnu do kombinovanu kožu. Super stvar

      Delete
  4. Cao,
    ne znam da li si vec vidjela ali osnovali smo nas FB page pa ako zelis pridruzi nam se, bilo bi nam drago! :)
    I javi se ako zelis da te ubacimo u nasu grupu na FB

    http://somethingaboutmycloset.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Mozda neki kistic za ovo darivanje ne bi bio los kod nas ih ionako bas nema za nabaviti i definitivno neko takmicenje svi nesto ovaj random koriste pa ti nemoj :D

    ReplyDelete
  6. Znači pravac Izbor i kupiti lakove!!! :D
    Ovaj zeleni mi je najbolji od ovih gore. Vjerovatno će on biti i prvi za isporbati pa onda ti neon lakići :D

    ReplyDelete