Saturday, June 23, 2012

Makeup: Bronzeri

Evo najzad i mene i mog posta o bronzerima...
Uranila, zoru prevarila :D

Znam da je za ovakav post možda već prekasno jer vi sve već naveliko koristite bronzere, ali mislim da je uvijek zanimljivo vidjeti proizvode koje neko drugi koristi, pa možda i u ovoj mojoj hrpici bronzera neka od vas pronađe svoj novi HG bronzer, ili odustane od kupovine nekog jer uvidi da joj možda i neće odgovarati.

Na slici možete vidjeti moju (ne baš tako) malu kolekciju bronzera od kojih svaki koristim za određeni efekat te u određeno doba godine, dana, i sl.

Svi moji bronzeri - ambalaža
 Na slici možete vidjeti bronzere koje najviše volim i koji su mi se dosad pokazali najboljima za moj tip kože,  podton i boju tena, te za konturiranje i brozeriranje (hehe evo iskovah i novi glagol).

Svi moji bronzeri - dnevno svjetlo
 Na ovoj slici možete vidjeti realnu broju proizvoda u pakovanju, izvinjavam se ako nekom smeta što su proizvodi korišteni, ali većinu njih sam kupila puno prije nego sam imala u planu da pišem o njima, pa ih nisam fotkala. Doduše, većina njih jedva pokazuje tragove korištenja, jer ipak su to bronzeri, i koristim ih u minimalnim količinama, pogotovo za konturiranje, jedini kojem sam "dotakla dno" je ovaj ELF Pressed Powder u nijansi Buff koji u biti i nije bronzer nego puder kojeg sam greškom kupila nijansu tamnijeg nego što mi odgovara, a imao je divnu teksturu, pa sam ga koristila kao bronzer. Btw, iako ja užasno sporo trošim čak i pudere, ovom sam datakla dno u rekordnom roku koristeći ga kao bronzer, pa iako je jako fine teksture i prekrivanja, i relativno jeftin (3,5 funte), razmislite ukoliko ga budete htjeli kupovati, jer kao puder, teško da će normalnoj osobi potrajati i mjesec dana...

Svi moji bronzeri - blic
Isti prizor, fotkan s blicom, možete vidjeti kako ELF bronzer u nijansi Sun Kissed, Deborah La Cipria 34, i ELF duo bronzer imaju sitne reflektirajuće čestice, koje se uživo ne primijete toliko, osim kod Sun Kissed, koji je baš sjajan, ali ipak ne bih ih preporučila za konturiranje, već za all-over sun-kissed efekat, ili kao rumenilo, gdje će dati svoj puni potencijal i od vas učiniti kraljicu ljetne večeri ;).

Slijedi najzanimljiviji dio - swatchevi. Naneseni su prstom na suhu unutrašnju stranu podlaktice, i slikani su na dnevnom svjetlu.

Redoslijed kojim sam ih nanijela:

1. ELF Contouring Blush and Bronzing Powder
2. Essence Bronzing COmpact Powder MATT
3. Deborah Milano La cipria 34
4. ELF Healthy Glow Bronzing Powder in Sun Kissed
5. NYC Smooth SKin Bronzing Face Powder in Sunny
6. Benefit Hoola
7. Maybelline bronzer in 10 Sunlight
8. ELF Pressed Powder in Buff
9. DIY kremasti bronzer o kojem sam već pisala ovdje


Svi moji bronzeri - swatchevi
A sada, moj kratki osvrt na svaki od njih:


1. ELF Contouring Blush and Bronzing Powder
Veoma hvaljeni ELF-ov proizvod, koji objedinjuje bronzer prilično neutralnog podtona, i rumenilo breskvasto-pink nijanse sa sitnim zlatnim česticama. Divan proizvod. Rumenilo je savršeno za onaj lijepi, zdravi sjaj lica. Inače, ovaj proizvod je dupe za NARS Orgasm/Laguna duo, i kako sam gledala po netu, relativno je dobra kopija s obzirom na cijenu. Jedina mana mu je što je bronzer poprilično taman, pa morate imati jako, jako laku ruku kad ga nanosite, i pažljivo ga dozirati. Iako se na slici vide te sitne reflektirajuće čestice, uživo su skoro neprimjetne, pa iako za konturiranje treba koristiti isključivo mat bronzere, i ovaj bi mogao "proći" pod mat. Ljeti mi je ova nijansa bronzera taman, pa ga jako često koristim. Cijena ovog dua je 3,5 funte, a možete ga kupiti na eyeslipsface.co.uk.
Ocjena: 9/10

2. Essence Bronzing Compact Powder MATT
Bronzer slučajno kupljen na jednom od sniženja u CM-u po cijeni od 4,75 KM (regularna cijena mu je oko 7 KM). Svidio mi se na prvu zbog jako fine, sitno mljevene teksure, nema narandžastih tonova, i ne praši se, pa će mi sigurno potrajati jako dugo. Upozorenje - kao i ovaj iz ELF dua, spada u kategoriju tamnijih bronzera. I potpuno je mat.
Ocjena: 7/10

3. Deborah Milano La Cipria 34
Ovaj bronzer sam osvojila u jednoj od nagradnih igara koje organizuje Deborah na svojoj FB stranici, i intenzivno sam ga koristila nekih 6 mjeseci (a na njemu se jedva vide tragovi trošenja). Malo mi je dosadio, pa sam prešla na druge, ali je inače jako dobar proizvod, i sigurno ću mu se vratiti. Također nema narandžastih tonova, jedino je malo neutralno-roskast za moj ten, pa mi više odgovara zimi, jer ljeti kad potamnim, potpuno sam žućkasto-zlatnog tena :). Sadrži sitne sjajne čestice, pa ga nemojte koristiti isključivo za konturiranje, već all-over. Redovna cijena mu je mislim oko 10 KM, ali zaista nisam sigurna.
Ocjena: 8/10

4. ELF Healthy Glow Bronzing Powder in Sun Kissed
Ovo je najsjajniji bronzer kojeg posjedujem :). Možete ga naći u ELF Essentials kolekciji, i jako je lijepe, zlatno-brončano-breskvaste nijanse, za ljeto dušu dao :). Možete ga koristiti i kao rumenilo jer je tako jedne neodređene nijanse, i na tamnijem tenu izgleda savršeno. Za konturiranje ni pod razno. Ne sadrži šljokice, već ima taj neki satensko-metallic finish, ali na obrazima je divan, divan :). Cijena mu je bila smiješnih 1,5 funtu.
Ocjena: 9/10

5. NYC Smooth Skin Bronzing Face Powder in Sunny
Ovo je bila moja opsesija zadnjih 6 mjeseci, tj.otkad sam ga nabavila. Savršen kameni bronzer. Kupila sam ga na TCH po cijeni od 2,95 funti, i to je najboljih 2,95 funti koje sam ikad potrošila. Za moj ten je savršena nijansa, nema narandžastih tonova, ali ne izgleda ni blatnjavo kao neki, ne trusi se, pozamašne je količine, i jako se lijepo dozira bilo kojim kistom. Potpuno je mat, ali istovremeno se zbog jako prirodne nijanse može koristiti i all-over face da dobijete onaj lijepi, osunčani look. Ma savršen je, nemam šta drugo da kažem. Moj HG bronzer, i kupovat ću ga dok sam živa.
Ocjena: 10/10

6. Benefit Hoola
The Bronzer :). Ovo je mini verzija koju sam kupila u setu Tan About Town (ili bolje rečeno, set sam kupila da bih probala ovaj bronzer). I, sve što kažu o njemu - istina je. Divan jedan bronzer, neutralne nijanse, pogodan za djevojke svijetlije puti, divno se blenda, i sve super. Jedina mana mu je po meni to što se malo trusi, pa kad god povučete kist po njemu, ostanu ostaci bronzera u kutijici. A ako ste OCD freak kao ja, vi to onda opušete, da se pakovanje ne prlja. Pa ga onda potrošite duplo brže nego što biste trebali :). U svakom slučaju, jako fin bronzer, ali u isto vrijeme kad sam njega kupila, stigao mi je i ovaj NYC bronzer, i on mi je ipak bio za nijansu bolji, zbog lakšeg doziranja i manje rasipanja, a nijansa je skoro identična (na swatchu ne izgleda tako, ali kad se nanesu na lice, vjerujte mi - razlike skoro da i nema). Tako da sam Hoolu zapostavila. Ali nadoknadiću ja to već nekad ;)
Ocjena: 9/10

7. Maybelline bronzer in 10 Sunlight
Bronzer kojeg sam eksperimentalno kupila na eBayu za nekih 4-5 dolara zimus dok sam bezuspješno tragala za bronzerom za svijetlije boje kože koji se fino blenda, ne izgleda narandžasto, blatnjavo ni sivo, i mat je. I nemate pojma kako je teško bilo naći takav. Naučna fantastika. Ne, to nije ovaj, to je NYC, ali samo zato što je ovaj ipak presvijetao za moju boju kože. Iako spadam u svjetlije, ipak nisam snjeguljica, već sam obično na granici prve i druge najsvjetlije nijanse pudera u našim drogerijama (Bourjois, Maybelline, etc.). I imam žuti podton. Ali ovaj proizvod je jednostavno identičan boji moje kože, Ne mogu ga koristiti ni kao highlighter ni kao bronzer. A nije dobre teksture za puder. Pa mi je to baš smiješno sad, ali eto možda kad potamnim bude mogao proći pod highlighter. Anyways, ako ste snjeguljica bijeli i tražite bronzer koji će vam samo malo oživjeti obraze ili za neko light konturiranje - to je definitivno ovaj. Svjetlijeg od njega nećete naći, to vam garantujem, Jako je fine teksture, ne trusi se, fino se blenda.
Ocjena: 7/10

8. ELF Pressed Powder in Buff
Dakle, ovo nije bronzer, ovo je puder. Da to odmah razjasnimo. Međutim, kao što već rekoh, kupila sam ga za nijasnu tamnijeg, i onda, pokušala da ga bar nekako iskoristim. I jako je fino poslužio kao bronzer. Da, malo se trusi (kao Hoola), ali izgleda skroz prirodno na licu i ima neku finu, svilenkastu teksturu. I jaaako se brzo troši, Jako. Sve u svemu, poslužio je kao sasvim zadovoljavajući bronzer.
Ocjena: 8/10

9. DIY kremasti bronzer
Već sam pisala o njemu. Nije što je moj, ali stvarno je savršen bronzer. Sama sam ga pravila, pa je baš po mom ćejfu, I nijansa, i tekstura, i konzistencija. Sad ga ne koristim jer mi je to zimska varijanta, kad ne koristim puder u prahu. Ali inače je divan. Ako vas zanima kako sami možete napraviti svoj kremasti bronzer, možete to pročitati ovdje.
Ocjena: 10/10

10. Avon Arabian Glow Bronzing kuglice
Nema ih na slici jer sam bila pomalo zaboravila na njih, i skoro me napomenula blogerica MakeUpMakeOut svojom recenzijom bronzera. Da, zaboravila sam kako su divne za ljeto. Nisu potpuno mat, ali nisu ni sjajne, već baš onako - taman. Za all-over osunčani look savršene. I, mada Azra kaže da je kupila već treće pakovanje, ja i dalje čvrsto vjerujem da su nepotrošive. Jer ja svoje imam već 3 godine, i svako ljeto ih koristim svakodnevno, a one i dalje izgledaju kao nove :) Redovna cijena im je oko 20 KM, ali na sniženjima budu i po 11 KM. One su mi trenutna nova opsesija i zamjena za NYC, i koristim ih svakodnevno. Moja preporuka - kupite ih :)
Ocjena: 10/10


Eto toliko od mene za ovaj put, u pripremi još par novih postova, Favoriti Maj/Juni (kojih ima jako puno, pa ću ih morati razdvojiti na preparativu i dekorativu), novi Elizabeth Arden Pure Finish SPF20 mineralni puder koji mi je tek stigao, par ljetnih osvježavajućih recepata, te još par stvarčica koje čekam da mi stignu sa eBay-a i Buyincoins-a ;). Ima li nešto o čemu biste najprije voljele da pišem?

Do sljedećeg čitanja,
voli vas vaša Stylish Geekette
:-*

11 comments:

  1. Koji je to sajt TCH?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajt je thecosmetichouse.co.uk, ja mu od milja tepam TCH :)
      A link za ovaj NYC bronzer je http://www.thecosmetichouse.co.uk/NYC/All_Bronzers/Smooth_Skin_Bronzing_Face_Powder_ - trenutno je Out of Stock, ali često restockaju, pa provjeravaj svaki dan, ako te zanima ;)

      Delete
  2. je li ovaj maybelline sunlight bronzer iz fit me linije? jooj sviđa mi see! ja sam snjeguljica zimi! da li bi ga prodala? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bronzer je iz linije Expert Wear, možeš ga naći na eBayu, evo link: http://www.ebay.co.uk/itm/MAYBELLINE-EXPERT-WEAR-BLUSH-BRONZER-SUN-LIGHT-10-/170674505926?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Blusher_PP&hash=item27bcfe48c6

      Samo da znaš, blago je šljokičast, pa ako tražiš mat bronzer, on nije taj...

      Prodavala ga ne bih, nadam se da ću uspjeti da ga iskoristim kao highlighter kad malo potamnim, ako to ne bude uspjelo, rado ću ti ga pokloniti, ako ga ne nabaviš u međuvremenu ;)

      Delete
    2. aaa hvaaalaa, divna sii :)
      hvala na savjetu, kontam da eto nije strašno ako je blago šljokičast :)

      Delete
  3. Uh, majko mila, koja vojska... I ja imam nekolicinu, morat ću prebrojati - juče slažem i baš se čudim otkud mi svi. Od ovih mi se NYC baš sviđa, možeš zamisliti da ga još nisam naručila :) Mrsko mi je otići do banke, vrućine svakim danom gore od gorih. A još mi treba stići flat top kabuki i gel za tuširanje sa Asosa (davno naručila, još ga nema - samo da ga nisu otvarali na carini misleći da je otrov -.-'). Btw, onaj ravno rezani za liner za kojeg si me pitala mi nikad nije stigao. I da, definitivno napiši post o još stvarčica sa BuyInCoins, jedva čekam čitati jer je meni mrsko tražiti kad imaju milion stvari, pogubim se.

    To je to, valjda, ako se sjetim da sam još nešto htjela nadodati, vraćam se :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma NYC moraš nabaviti, saaavrrršen je :)

      A taj ravni kist... ako nije prošlo više od 45 dana možeš podići dispute sace i tražiti povrat novca od sellera, pa ako ti ikad stigne u budućnosti, ti mu ponovo uplatiš.
      Čak i ako je prošlo više od 45 dana, pitaj sellera da ti refundira, obično su ljubazni i raspoloženi za dogovor ;)

      Delete
  4. Eh, da, htjela sam te i za tablet pitati, vidjela sam kom kod MUMO. Koji je to, da i ja čekiram? :) I def. piši kad ti stigne. I slažeš li se da nekad zajedno naručimo MUA palete, vidim da ih svi hvale, a shipping im je nešto viši (5 funti), pa da podijelimo po pola - četiri palete za 50 KM (skupa sve sa shippingom)? Ono, baš me privlače, posebno Undressed (neutralnih nikad dosta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je ovaj tablet (još uvijek je na akciji): http://www.buyincoins.com/details/7-chuwi-v13-android-4-0-all-winner-a13-tablet-pc-8gb-1gb-ram-wifi-3g-capacitive-product-16712.html

      Pišem svakako čim stigne, i nadam se da će brzo da stigne jer želim da ga opnesem na odmor sa sobom, već sam se zamišljala kako čitam knjige i gledam filmove na plaži... fingers crossed da će ipak stići na vrijeme ;)

      A za te paletice, iskreno, čula sam za MUA, ali nisam nešto zadnjih mjeseci bila u sjenila-fazonu, pa nisam ni čitala o njima, sad nabrzinu pogledah neke swatcheve i stvarno imaju super nijanse i pigmentirana su, tako da - ja sam za, definitivno. Šta je 25 KM za dvije tako dobre palete - sitnica?. Ako si za, samo da to naručimo početkom augusta, ili krajem jula (ako ti se ne žuri), jer ja ću biti u pokretu narednih par sedmica, a već krajem jula sam opet tu. Uglavnom, dogovorićemo se, count me in ;)

      Delete
  5. Naravno, august deal :) Taman ću tad i ja ponaručivati svega i svačega, prve na redu palete i creepersice :D

    ReplyDelete